ALIMENTE MIRACULOASE PENTRU
ORGANISM
🍀 Pentru inima
varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
paprika – protejeaza vasele de sange si inima
rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
socul – imbunatateste circulatia sanguina
piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
prunele – previn tromboza
curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
porumbul – contine vitaminele D si K
ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier
lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului.
carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
fasolea – creste puterea de concentrare
oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
caisele – stimuleaza neuronii
stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de "lucru" a creierului
mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
🍀 Pentru ochi
castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare
🍀 Pentru piele/par
pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
🍀 Pentru oase
migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu
🍀 Pentru stomac/intestin
tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
pastarnacul – stimuleaza digestia
mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
mararul – amelioreaza indigestia
soia – are proprietati anticancerigene
nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor
🍀Pentru ficat
anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
carnea de iepure – degreseaza ficatul
carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.
🍀Pentru rinichi
sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii "lupta" sa o elimine din sange atunci cand este in exces
castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
telina – protejeaza rinichii de virusuri
varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
ridichea neagra – este un antibiotic natural
varza murata – detoxifica organismul
hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii
Minuni ale naturii, care ar trebui cunoscute de fiecare dintre noi. Din păcate nu prea le dăm atenția cuvenită. Si mare greșeală facem.
Sa va fie de folos 😘
Sursa
Internet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu