Rezultate de Cautare Google:

marți, 16 ianuarie 2024

despre "a trai in prezent si a fi un observator".

A trăi în prezent
despre "a trai in prezent si a fi un observator".

" Cum se intră în poziţia de observator? Foarte simplu. Orice ai face sau oriunde eşti, îţi spui în mintea ta două întrebări:
„CE gândesc eu acum?"
„CE simt eu acum?"

Prin aceste două întrebări descoperi dacă nu eşti în prezent, adică dacă faci ceva şi te gândeşti la altceva. Atunci când faci ceva şi te gândeşti la altceva intri în emoţii distructive (furie, agresivitate, frică, etc.), deoarece este un decalaj între ceea ce faci şi ce gândeşti, fenomen care te duce în amintiri din trecut care te ţin în emoţii.

Când faci ceva şi te gândeşti tot la acel ceva, adică eşti cu toată fiinţa acolo nu vei mai intra în emoţii deoarece emoţiile sunt provenite din conectarea cu momentele din trecut în care ţi-a fost frică, nu ai avut încredere în tine, nu te-ai simţit confortabil, etc.

Dacă descoperi că ai un gând care e departe de ce faci acolo, adu-te în prezent prin atenţie la respiraţie, la corpul fizic, ce faci şi cum îl simţi, atinge-ţi corpul, uită-te la o mână sau la un picior al tău, etc. Prin această atenţie concentrată te aduci în contact cu tine, cu corpul tău şi implicit cu fiinţa ta.

Când te aduci în contact cu tine vei observa că nu mai ai nici o emoţie.
După ce ai reuşit să intri în contact real cu tine îţi recomand să spui o afirmaţie de genul:
„Eu sunt dintotdeauna în aici şi acum."
„Eu sunt dintotdeauna în prezent."
Spunând aceste afirmaţii mintea ta se desprinde de gândul pe care îl rula mai înainte iar tu te poţi concentra la ce faci, la cum faci şi la cum te simţi."

Via Sămânță Stelară

Cum să stai în prezent, să fii aici și acum, și să poți să te concentrezi pe ceea ce îți dorești, descoperi în romanul motivațional „Atracția și visele vol 1 Călătoria" pe care o poți comanda în primul comentariu, jos: 👇


F V

Niciun comentariu: